Od kanibalizmu do breathorianizmu, czyli sztuka świadomego jedzenia -

Od kanibalizmu do breathorianizmu, czyli sztuka świadomego jedzenia

Mariusz Maksymilian Jasionowski
Wydawnictwo: Self Publishing
ISBN: 978-83-272-3178-9
Język: Polski
Data wydania: 31 maja 2011
Liczba stron: 231
Rozmiar pliku: 5,2 MB
Zabezpieczenie: Znak wodny
Cena katalogowa:
0,00 zł
Nasza cena:
17,00 zł



Wybrany format: Ebook  - Mariusz Maksymilian Jasionowski w formacie PDF


A A A

"Sztuka świadomego jedzenia"

Każda dieta z góry zakłada powrót do starego sposobu odżywiania. Ewolucja jedzenia to trwała zmiana poparta zrozumieniem.

Chcesz schudnąć ???

Chcesz zmienić sposób odżywiania się ???

Latem 2003 po przeczytaniu książki "Tao zdrowia" zrozumiałem, że odżywiam się niezdrowo i postanowiłem to zmienić. Ważyłem wtedy 114 kilogramów... od jesieni 2003 roku do dziś moja waga wynosi 82-87 kilogramów. Ta trwała zmiana wagi dała mi poczucie lekkości fizycznej i psychicznej.

- Przez ostatnie 9 lat zgłębiałem teoretycznie i praktycznie różne systemy żywieniowe - makrobiotyka, 5 przemian, dieta rozdzielna, wg grupy krwi, równowaga ph, witarianizm Sai Baby, frutorianizm, Budwig, Gerson, bretharianizm, sunyoga i inne.

- Książka jest przelaniem na wirtualny papier mojej wiedzy i doświadczeń w temacie praktycznego zdrowego a przede wszystkim świadomego odżywiania..

Spis treści

Na początku 3
Część I 4
Świadome jedzenie - 5
Czy jedzenie jest przyjemnością? - 8
Składniki pożywienia - 17
Energia włożona w przygotowanie - 21
Sposób jedzenia - 23
Miejsce jedzenia - 26
Klasyfikacja sposobu jedzenia - 28
Moja ewolucja jedzenia cz I - 65
Jak doświadczać Światła - 86
Część II - 91
Słów kilka - 92
Dlaczego jesz? - 93
Jak funkcjonuje twój organizm? - 98
Jak należy jeść? - 100
Kilka uniwersalnych wskazówek - 103
Główne przyczyny nadwagi - 105
Jak uniknąć efektu yo-yo? - 107
Co to jest głód? - 108
Posty i półposty – wstępne oczyszczanie organizmu - 112
Lewatywy - 116
Pytania pomagające zrozumieć źródło odczucia głodu - 118
Opis moich postów 1,6 i 9 dniowych - 125
Jedność z naturą - 134
7 kroków w ewolucji twojego jedzenia - 143
Składniki pokarmowe – grupy - 147
Właściwe połączenia pokarmowe - 149
5 przemian - 153
Makrobiotyka według Georga Oshawa - 155
Równowaga pH – kwasowo-zasadowa - 159
Jedzenie zgodne z grupą krwi - 167
Jedzenie według Sai Baby - 170
Żywienie według Michel - 175
Frutorianizm - 183
Pokarm zmysłowy - 187
Świadome oddychanie - 189
Sun Yoga - 191
Moja ewolucja jedzenia cz II - 195
Przepisy Maxa :) - 201
Moje śniadania - 211
Obiady i kolacje - 213
Smakoty - 222
Dieta Budwig 228 -
Część III - 230